Zet eens een rustgevende plant in de slaapkamer!

Interessant? Deel het artikel

jasmijn plant slaapkamer

Kwisvraag aan een paar BN’ers in zo’n publieke-omroep-spelletje over welke planten ze kenden. Geen eentje. Ze woonden tussen steen en beton. Daar heb je geen planten. Ook niet in huis?, vroeg de presentator. Nee, ook niet huis, ja een paar van plastic. Terwijl planten in huis zo gezond zijn. Je zou ze zelfs in de slaapkamer moeten hebben. Jasmijn bijvoorbeeld, heel rustgevend!

Planten in huis zetten CO2 om in zuurstof. Jij doet dat net andersom. Dus samen met planten hou je de lucht veel langer gezond. Kan een boel hoofdpijn schelen! Planten hebben meer eigenschappen. Hier lichten we er een paar uit voor in de slaapkamer, een plek waar je ook bij mensen met groene vingers niet zo maar planten tegenkomt. Toch zou dat dat zeker toegevoegde waarde hebben.

Jasmijn ruikt lekker en zuivert de lucht. Die geur ontspant, is rustgevend. ’s Nachts tenminste. Overdag word je er actief van. Dus je doet er goed aan eentje in de slaapkamer te zetten én eentje in de studeer-/werkkamer. En de bloesem van jasmijn schijnt de lust in seks op te wekken. Doen dus!

Aloë Vera haalt overdag chemische stoffen uit de lucht en geeft ’s nachts extra zuurstof af. Precies wat je nodig hebt voor een gezonde nachtrust. De Sanseveria is ook een zuiverende plant.

Lavendel gebruiken sommigen al als gedroogde bloemetjes in een zakje onder het kussen of in de kledingkast. Als plant in bloei verlaagt hij je hartslag waardoor je bijvoorbeeld minder stress ervaart.

Mensen met astma zouden eens een Klimop in de kamer moeten proberen. Als die aan het opklimmen is verwijdert die ook schimmels en andere onwenselijke stoffen verwijdert.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.