Zaterdag 11 maart seizoen 2022-2023 laatste keer wilgen knotten

Op zaterdag 11 maart gaat de werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe aan de slag bij de families Slinkman en Voetdijk aan de Kleistraat 36 in Olst.

Interessant? Deel het artikel

wilgenknotten

De werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Olst-Wijhe trekt van oktober tot en met maart langs boerenerven om wilgen te knotten. Het knotten gebeurt met de hand door een ploeg van ongeveer 25 enthousiaste vrijwilligers.
We werken in de herfst en winter, omdat de sapstromen van de bomen dan tot stilstand komen en de bomen in het voorjaar weer uit kunnen lopen.
Knotwilgen zijn essentiële onderdelen van het IJssellandschap en om dat in stand te houden worden wilgen ongeveer elke vier à vijf jaar geknot.
Datum: zaterdag 11 maart a.s.
Tijd: van 8.30 tot ca. 13.30 uur en dat is inclusief koffiepauze en lunch.
Verzamelen op het Van Dedemplein in Wijhe. Er is vervoer en meerijden kan. Om precies 8.30 uur rijden we naar de werkplek. Na een briefing inclusief het doornemen van het veiligheidsprotocol en uitgifte gereedschap gaan we aan het werk.
Natuurlijk wordt er tussendoor gezorgd voor de inwendige mens: we krijgen koffie/thee en sluiten de dag af met een gratis lunch met soep.

In verband met het beschikbare materiaal maar vooral ook vanwege de veiligheid, is er plek voor maximaal 25 knotters (v/m).
Ook kunnen eigenaren met knotwilgen die weer toe zijn aan een knotbeurt in het nieuwe seizoen 2023-2024 zich melden. Na een werkbezoek op locatie kunnen we in overleg bespreken of en wanneer de knotploeg een dag bij u aan de slag gaat.

Inlichtingen via Keimpe de Jong per mail, telefoon of app: landschapsonderhoud@ivn-olst-wijhe.nl / 06-83704601

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *