Word jij natuurvrijwilliger bij Wijkcentrum de Pol in Zwolle?

Interessant? Deel het artikel

Natuurvrijwilliger

Natuur is goed voor de gezondheid! Daarom starten we bij Wijkcentrum de Pol in Zwolle met “Dagactiviteit de Pol”, gevuld met natuuractiviteiten voor mensen met een afstand tot de maatschappij. Dus: ben jij een echte natuurliefhebber? En zou jij graag onze deelnemers bij deze natuuractiviteiten begeleiden? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen als natuurvrijwilliger?

Als natuurvrijwilliger begeleid je onze deelnemers bij de natuuractiviteiten. Deze activiteiten lopen uiteen van moestuinworkshops tot vogelexcursies, en van paddenstoelenexcursies tot belevingsactiviteiten waar stilte en zintuigelijke prikkeling centraal staan. De activiteiten zullen aangeboden worden op de maandag, woensdag en vrijdag.

Doelgroep

Je ondersteunt deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, psychische kwetsbaarheid, een licht verstandelijke beperking en aanpassings- of gedragsproblemen. Tijdens de activiteiten leg je focus op hun kwaliteiten en signaleert tegelijkertijd ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij kijk je echt naar de mens achter het verhaal en probeer je aansluiting te vinden. Ervaring met het begeleiden van mensen is wenselijk, maar niet vereist.

Wat bieden wij?

Een instructie tot begeleider, een basiscursus psychiatrie, minimaal 2 x per jaar een verdiepingsavond, mogelijkheden voor het volgen van cursussen, leuke workshops en uitjes met de personeelsvereniging voor vrijwilligers, leuke collega’s en goede ondersteuning.

Dagactiviteit de Pol

Dagactiviteit de Pol is een initiatief van WerV (WijZ/ Dimence Groep) en het RIBW. Met dit initiatief willen we de kracht van mensen met een afstand tot de maatschappij of de arbeidsmarkt versterken en hen helpen bij het zetten van hun eerste stappen terug naar de maatschappij. We gaan uit van de mogelijkheden, bieden perspectief en houden rekening met de beperkingen.

Het vrijwilligersteam wordt ondersteunt door beroepskrachten, ervaringsdeskundigen vrijwilligers en studenten. We bieden uitdagende en betekenisvolle activiteiten, voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers. We willen met de deelnemers en vrijwilligers niet alleen van betekenis zijn voor elkaar maar ook voor onze omgeving. In samenwerkingen met lokale organisaties zetten we daarom in op het vergroten van het welzijn van anderen en daarmee die van de deelnemers. Met groene activiteiten versterken we de natuur en biodiversiteit en vergroten het natuurbewustzijn in Zwolle en omgeving.

Interesse?

Neem dan contact op met Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960, info@natuurenmilieuoverijssel.nl of Ruby Blom van Werv Dimence Groep, 038-8515799 of 06-10897520, info@wervdg.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant