Winnend gedicht in ’t plat van Cornelis Kapitein uut Zwolle

Interessant? Deel het artikel

CORNELIS KAPITEIn
CORNELIS KAPITEIn

Tuuskomen

As je stille binnen, luster je
Bij unnkanger geraapte aandacht
makt me open
Een zacht zoemen
duurklinkt ut ele durp

Een skip voort in ut donker
Ut fokkelicht brand,
aven in ‘t zicht
de geur van ut laand
duurspoelt m’n wezen

woor ik wezen wil
woor ik bin
om weg te goon
en trogge te koemmen

op de kade stoon minsen
ze binnen blede
beneit nor de vangst

wat eeuw je thuus e brocht
wie ut je de weg e wezen
welke koers eeuw jie e voeren

Ik bin stille as ik leuster
Ik proat as ik woordloos bin
Ik bin eerbiedig
As de stemme prot
Die mij tot leven wekt.

Maart 2021, Cornelis Kapitein uit Zwolle

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.