Winkel van Daar doneert € 1000,- aan benefietactie van Olst naar Saraqib

Op 10 maart was er een Benefietavond 'Van Olst naar Saraqib' in Eetkamer Hier is ut, een burgerinitiatief in samenwerking met Olstenaar, journalist en schrijver Damast in Salland Hasan Kaddour.

Interessant? Deel het artikel

Blueskrant 230328 veiling syrie diner

De naam van deze avond is ontleend aan de titel van het boek van Hasan, Van Saraqib naar Olst, het verhaal van mijn twee dorpen. Hierin vertelt hij over het dorp dat hij achterliet in Syrië, Saraqib en het dorp waar hij nu woont, Olst.

Aardbevingsslachtoffers Noord- Syrië

Op deze avond werd geld ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers in Noord-Syrië. De aardbeving die op 6 februari jl. Noord-Syrië zwaar getroffen heeft zorgde voor een humanitaire ramp. In het getroffen gebied wonen ongeveer vier miljoen ontheemden die heel hard en heel snel hulp nodig hebben in een gebied dat door de aardbeving moeilijk bereikbaar is voor hulp. Circa 30 gasten hadden zich aangemeld voor het Benefiet Diner waarvan de opbrengst volledig naar de slachtoffers in Syrië gaat. Na het diner volgde een veiling met veilingmeester Leon Ripperda en een indrukwekkend optreden van de Syrische protestzanger Gharib Ali. Aan het eind van de avond stond de teller op € 2400,-

(tekst loopt door onder afbeeldingen)

Benefietdiner Hie is ut, Holstohus Olst
Optreden Gharib Ali

 

Veilingmeester Leon Ripperda

Winkel van Daar

De Winkel van Daar, gevestigd in het Holstohus Olst, is een stichting op basis van non-profit en werkt geheel met vrijwilligers voor de verkoop van Fair Trade-producten uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Wanneer er winst wordt gemaakt, wordt het besteed aan projecten voor medemensen in slechte levensomstandigheden, zoals armoede of oorlog en in dit geval de slachtoffers van de aardbeving in Syrië. Op 22 maart maakte de Winkel van Daar bekend dat zij haar winst van € 1000,- uitkeert aan deze inzameling voor Syrië.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Ut Huus- Winkel van Daar

Emergency Response Program van SELA

In overleg met Hasan Kaddour is er voor gekozen de totale opbrengst van € 3400,- te doneren aan de humanitaire organisatie SELA, zodat zij ter plaatse hulp kunnen bieden. De stichting, Humanitaire Organisatie SELA is een stichting die zich al geruime tijd inzet voor de oorlogsslachtoffers in Noord-Syrië. Na de aardbeving richtte SELA het Emergency Response Program op voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië. Zij  zorgden ervoor dat deze mensen voorzien werden van o.a. tenten, verwarming, medicijnen, eten en schoon drinkwater. Ze bieden hulp ter plaatse, daar waar het lastig komen is.

Fotograaf: Paweł Staśkiewicz

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *