Wildpluk-excursie bij Aardenhuizen, met twee maaltijden erbij

Interessant? Deel het artikel

wildeten eigen foto

“Na deze wildpluk-excursie bekijk je de wereld met andere ogen: de berm is ineens een saladebar en onkruid in je moestuin is potentiële pesto.” Dat zegt Cathy Verschoor die 11 aug van 10.00 tot 19.30 uur een wildpluk-excursie geeft bij De Aardenhuizen in Olst.

Door Cathy Verschoor

Je maakt je kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. Hoe ze smaken, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse maaltijd. En we gaan ze natuurlijk ook opeten! Dit alles op een unieke locatie in Nederland. Deze mini-vakantie is inclusief 2 maaltijden en het Onkruidboek van Velt om thuis ook mee aan de slag te gaan.

We treffen elkaar bij ecowijk de Aardehuizen in Olst. Een uniek ecologisch woonproject van zelfvoorzienende woningen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. Dit is ook de woonplek van natuurcoach en wildplukker Willy Boogaard. Zij neemt ons mee door bos en veld op ontdekkingstocht. Onderweg drinken we een kopje kruidige thee met iets wildpluklekkers en plukken we de ingredienten voor de lunch en avondmaaltijd. We proeven het verschil tussen wilde en moestuinplanten in de buurtmoestuin, bekijken het voedselbos in aanleg en lopen via de perenboomgaard terug naar ons startpunt.
Terug in de ecowijk zetten we de geplukte oogst om in de maaltijden. We bottelen onze eigen zomerdrankjes. En genieten tenslotte van het eten in de tuin en/of Middenhuis van de Aardehuizen.

Met een buik vol lekkers, een hoofd vol inspiratie en een boek om het thuis nog eens na te doen, keer je na een enerverende dag weer huiswaarts.

Let op: De excursie is een dagvullend programma inclusief twee maaltijden en het Onkruidboek van Velt. Je dient de beschikking te hebben over een redelijke conditie. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Ontvangst is in het Middenhuis. Verder werken we zoveel mogelijk buiten of gesplitst in groepjes

Datum & tijd: 11 aug 10:00 tot 19:30 uur
Locatie: Middenhuis Aardehuizen, Rietgors 2, Olst (op loopafstand van het station)
Kosten: €100,- pp
Inclusief 2 maaltijden, Onkruidboek Velt
Aanmelden via info@keetmee.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.