Wildpluk excursie bij aarden huizen: de berm als saladebar

Interessant? Deel het artikel

eten uit de natuur eigen foto aarden huizen

Op 23 juni organiseert Cathy Verschoor van K.eetmee een wildpluk excursie. In een dagvullend programma maken deelnemers kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden.

Het programma start bij ecowijk de Aardehuizen in Olst. Een uniek ecologisch woonproject van zelfvoorzienende woningen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. Dit is ook de woonplek van natuurcoach en wildplukker Willy Boogaard. Zij neemt de deelnemers mee door bos en veld op ontdekkingstocht. Onderweg wordt er een kopje kruidige thee gedronken met iets wildpluklekkers en worden de ingrediënten voor de lunch en avondmaaltijd verzameld.

Deelnemers proeven het verschil tussen wilde en moestuinplanten in de buurtmoestuin, bekijken het voedselbos in aanleg en lopen via de perenboomgaard terug naar het startpunt. Terug in de ecowijk wordt de geplukte oogst verwerkt in de maaltijden en zomerdrankjes.

Dagvullend programma

De excursie is een dagvullend programma inclusief twee maaltijden en het Onkruidboek van Velt. Deelnemers dienen de beschikking te hebben over een redelijke conditie. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Ontvangst is in het Middenhuis. Het programma vindt zoveel mogelijk buiten of gesplitst in groepjes plaats.

Datum & tijd: 23 juni 10:00 tot 19:30 uur
Locatie: Middenhuis Aardehuizen, Rietgors 2, Olst (op loopafstand van het station)
Kosten: €125,- pp inclusief twee maaltijden en het onkruidboek van Velt

Voor meer informatie:
K.eetmee
Cathy Verschoor
06 37276424
info@keetmee.nl
www.keetmee.nl/wildpluk-excursie

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.