Werken (meer) gemeenten aan een rookvrije omgeving? Locatiemonitor 2023 van start

Binnenkort start de nieuwe meting van de Locatiemonitor: een onderzoek naar het rookvrij beleid onder alle Nederlandse gemeenten. Dit onderzoek voert I&O Research sinds 2020 uit in opdracht van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en GGD GHOR Nederland.

Interessant? Deel het artikel

Young,Hispanic,Man,Breaking,Cigarette,With,Hands,Walking,At,The

Wij nodigen gemeenten uit om (weer) deel te nemen aan de Locatiemonitor!

Om te inventariseren of en welke gemeenten een bijdrage leveren aan de Rookvrij Generatie en wat de status is van bestaande initiatieven, sturen we alle gemeenten een online vragenlijst. Hiermee blijven we de ontwikkelingen volgen. We vragen onder andere naar de activiteiten op het gebied van rookvrij-beleid, mogelijke plannen hiervoor en welke rol gemeenten vervullen bij het rookvrij maken van locaties. Ook vragen we naar mogelijke drempels die er zijn voor gemeenten die (nog) geen activiteiten ondernemen. Met de inzichten uit het onderzoek kan de ondersteuning in iedere gemeente verder worden geoptimaliseerd.

In 2021 deden maar liefst 256 gemeenten mee aan het onderzoek, een respons van 73 procent, wat een mooi resultaat was. Dit jaar hopen we op een nog hogere respons en het liefst hebben we natuurlijk dat alle gemeenten meedoen. Ook als een gemeente (nog) geen acties heeft genomen op rookvrij-beleid, of als de gemeente vorig jaar al participeerde, vragen we om mee te doen! Dit geeft een zo actueel en volledig mogelijk beeld van heel Nederland.

Meedoen aan het onderzoek kan door het invullen van een link naar een online vragenlijst die iedere gemeente onlangs (10 januari 2023) heeft ontvangen. Het kost u niets –  slechts enkele minuten – maar levert u straks wel mooie inzichten op om het rookvrij-beleid (verder) te ontwikkelen. Voor vragen over dit onderzoek kunt u terecht bij Naïma van Huizen of Roy van der Hoeve. Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Gezondheidsfondsen voor Rookvrij via: monitoring@gvrv.nl

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *