Welke boom heeft de meeste waarde voor jouw dorp?

Interessant? Deel het artikel

boom keijzersrande
'@Eigen foto
De verkiezing van mooiste boom van het land en van Overijssel is van start gegaan. Je kunt jouw mooiste boom aanmelden via www.deboomvanhetjaar.nl. Een foto is niet genoeg. Er moet ook een mooi verhaal bij, want het gaat niet om de dikste, mooiste of oudste boom, maar om de meest markante boom met een bijzonder verhaal.

Tot 20 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden. Per provincie komt daar een winnaar uit rollen die mee doet aan de landelijke wedstrijd. De landelijke winnaar gaat op voor de European Tree of the Year.

Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Over SBNL Natuurfonds

SBNL Natuurfonds zet zich in voor natuur, landschap en erfgoed dat door particulieren en agrariërs wordt beheerd. Zij biedt financiële ondersteuning, zorgt voor promotie en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast beheert deze stichting ongeveer 325 hectare aan eigen terreinen. SBNL Natuurfonds is een goede-doelenorganisatie, een zogeheten ANBI.

Op Twitter kwamen we deze boom van Keijzersrande tegen. “De mooiste” vinden ze bij Keijzersrande zelf 😉 Indienen dus voor de wedstrijd.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.