Wees wijs met water: presentatie in duurzaamheidscentrum Deveneter

Wees wijs met water voor later Presentatie door Jan Slange van Witteveen en Bos donderdag 25 april a.s. 19:30 uur in het Duurzaamheidscentrum

Aangeboden door Van Remmen UV Technology

Interessant? Deel het artikel

wees wijs met water

Door het Duurzaamehidscentrum

Schoon drinkwater
vinden we vanzelfsprekend in Nederland ‘waterland’, maar steeds vaker worden perioden met teveel water worden afgewisseld met langere droogte. Hoe komen we aan ons drinkwater? Is het veilig en gezond? Is er voldoende drinkwater drinkwater? Welke bedreigingen zijn er? Landelijk beleid is om het gemiddelde van 130 liter per persoon per dag terug te brengen naar 100 liter. We moeten leren om zuiniger om te gaan met drinkwater, dat is wel even wennen maar besparen is heel goed mogelijk.

Afvalwater wordt grondig gereinigd voordat het wordt geloosd op het oppervlaktewater. Maar waterzuivering wordt moeilijker en duurder door onder meer chemische vloeistoffen, olie, frituurvet. Hoe wordt water gezuiverd? Wat kost het zuiveren van afvalwater? Kunnen er nieuwe grondstoffen worden gewonnen uit afvalwater? Hoe gaan we in de toekomst met ons afvalwater om en wat levert dat op. Waarom is het zo belangrijk om geen troep in het het riool te gooien. Deze en andere vragen komen aan de orde.

Deze presentatie wordt gegeven op 25 april a.s. om 19:30 u. in het Duurzaamheidscentrum en duurt tot 21:30 u. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Aaanmelden is daarom verplicht! Meld je aan op dcdeventer.nl

Bewust met water, aandacht voor de waterkringloop met een expositie en activiteiten
De expositie in het Duurzaamheidscentrum van Deventer besteedt aandacht aan de water kringloop: regenwater, oppervlaktewater, drinkwater en afvalwater. Is er later nog schoon water? Door verontreiniging en veranderend klimaat staat de watervoorziening steeds meer onder druk. We kunnen allemaal een druppel bijdragen om water ook in de toekomst schoon en betaalbaar te houden.

Stap binnen bij het Duurzaamheidscentrum, daar laat een voorlichter graag zien hoe je kunt bijdragen aan duurzaamheid. Het is interessant, het is gratis, dus wat let je! De expositie is gratis te bezoeken woensdag t.e.m. zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Grote Kerkhof 1, bij het Stadhuis van Deventer.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden