Week zonder Vlees: koken voor een mogelijke schoonzoon

Columnist Agnes Heethaar van 't Natuurlijk Huus: En dan heb je de familie uitgenodigd om voor het eerst samen te eten met een nieuwe eventueel aankomende schoonzoon. Wij hebben thuis zo onze gewoontes ontwikkeld richting zoveel mogelijk plantaardig eten en als het kan ook nog deels uit de natuur.

Interessant? Deel het artikel

gele-curry

We hadden kandidaat- schoonzoon al eens ontzien door een toch zo “normaal” mogelijk menu voor te schotelen toen we met een deel van de familie samen aten. Hij had al van alles gehoord en verwachtte op zijn minst brandnetels te moeten eten.

Dit keer hadden we wel vooraf een wild soepje gemaakt, van daslook, paarse dovenetel, fluitekruid, postelein, wortel, aardappel en pastinaak. Voor het hoofdgerecht zochten we op internet op de lekkerste veganistische recepten. We kregen 10 suggesties, waarvan we meteen de eerste namen: een curry.

Naast veel groenten, kikkererwten en kruiden voegden we daar nog geroosterde cashewnoten aan toe. In de waterkoker zaten de eitjes van onze kippen, die we er als garnering overheen wilden doen. Maar helaas vergaten we deze en werd het zijn eerste veganistisch recept. En hij vond het lekker. Althans, dat vertelde hij ons. Hij wil nog graag een keer terugkomen😄

Recept vegetarische zoete aardappelcurry voor zes personen

Ingrediënten:

  • 450 gr rijst
  • 750 ml groentebouillon (1 tablet)
  • 75 cl water
  • 1,5  ui
  • 750 gr sperziebonen450 gr zoete aardappelen
  • 6  bosuitjes
  • 1,5  Chinese kool
  • 1,5 teen knoflook
  • 1,5 cm gember
  • 600 ml kokosmelk
  • 3 el kerriepoeder
  • 637,5 gr kikkererwten
  • peperzonnebloemolie
  • zout

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker
  • Snipper de ui
  • Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd ze desgewenst doormidden
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
  • Snijd de bosuien in grove ringetjes
  • Was de Chinese kool en snijd in repen
  • Snijd de knoflook en de gember vrij grof
  • Verhit twee eetlepels olijfolie in de multicooker of een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee
  • Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee
  • Voeg de kokosmelk en desgewenst een scheutje water toe
  • Schenk de groentebouillon in de multicooker of de pan totdat het geheel net onder staat
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de multicooker of de pan
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover
  • Garneer met wat bosuitjes en eventueel wat koriander.

Kan eventueel geserveerd worden met een gekookt ei per persoon en met geroosterde cashewnoten.

Lekker met naanbrood erbij of veganistische kroepoek.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.