We hadden kandidaat- schoonzoon al eens ontzien door een toch zo “normaal” mogelijk menu voor te schotelen toen we met een deel van de familie samen aten. Hij had al van alles gehoord en verwachtte op zijn minst brandnetels te moeten eten.
Dit keer hadden we wel vooraf een wild soepje gemaakt, van daslook, paarse dovenetel, fluitekruid, postelein, wortel, aardappel en pastinaak. Voor het hoofdgerecht zochten we op internet op de lekkerste veganistische recepten. We kregen 10 suggesties, waarvan we meteen de eerste namen: een curry.
Naast veel groenten, kikkererwten en kruiden voegden we daar nog geroosterde cashewnoten aan toe. In de waterkoker zaten de eitjes van onze kippen, die we er als garnering overheen wilden doen. Maar helaas vergaten we deze en werd het zijn eerste veganistisch recept. En hij vond het lekker. Althans, dat vertelde hij ons. Hij wil nog graag een keer terugkomen😄
Recept vegetarische zoete aardappelcurry voor zes personen
Ingrediënten:
- 450 gr rijst
- 750 ml groentebouillon (1 tablet)
- 75 cl water
- 1,5 ui
- 750 gr sperziebonen450 gr zoete aardappelen
- 6 bosuitjes
- 1,5 Chinese kool
- 1,5 teen knoflook
- 1,5 cm gember
- 600 ml kokosmelk
- 3 el kerriepoeder
- 637,5 gr kikkererwten
- peperzonnebloemolie
- zout
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker
- Snipper de ui
- Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd ze desgewenst doormidden
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
- Snijd de bosuien in grove ringetjes
- Was de Chinese kool en snijd in repen
- Snijd de knoflook en de gember vrij grof
- Verhit twee eetlepels olijfolie in de multicooker of een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook
- Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee
- Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee
- Voeg de kokosmelk en desgewenst een scheutje water toe
- Schenk de groentebouillon in de multicooker of de pan totdat het geheel net onder staat
- Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de multicooker of de pan
- Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover
- Garneer met wat bosuitjes en eventueel wat koriander.
Kan eventueel geserveerd worden met een gekookt ei per persoon en met geroosterde cashewnoten.
Lekker met naanbrood erbij of veganistische kroepoek.