We zitten midden in de Nationale Week Zonder Vlees. Die is maandag van start gegaan. Onopgemerkt, want er zijn andere dingen aan de hand in de wereld. Maar er is wel degelijk een relatie. Door de oorlog dreigt de komende oogst te mislukken, want wie niet zaait zal niet oogsten. Als je vegetarisch eet hoeft de landbouw maar een achtste deel te produceren van wat ze nu doet, omdat die andere 7/8’ste verloren gaat door voedsel eerst aan dieren te voeren, waarna wij het dier opeten.
De organiserende stichting stuurde ons een schat aan goede kooktips: hoe je vlees- en zuivelloos met het grootste gemak, lekker en gezond verder kunt. “In ons Week Zonder Vlees & Zuivel magazine staan heerlijke vega(n) recepten zodat jij elke dag van de week kunt genieten. Je vindt er ontbijt-, lunch- en dinerrecepten, een leuke quiz, informatie over zuivelalternatieven en vleesvervangers en vegetarisch kijk- en leesvoer!
Vergeet vooral niet wat je deze week bespaart! Jij draagt deze week wezenlijk bij aan het milieu, en daarmee aan onze klimaatdoelstellingen. Dankjewel! Samen maken we het verschil!”
De week zonder vlees en zuivel duurt nog tot en met komend weekend. Er staat geen verbod op daar langer mee door te gaan.