Webinar rond verkiezing van ‘minister van Openbare Ruimte’

Interessant? Deel het artikel

Duurzame landbouw

Wie wordt de eerste minister van Openbare Ruimte? Dat is de vraag die centraal staat tijdens een webinar dat drie organisaties organiseren op woensdag 24 maart. Aanleiding is de druk die steeds meer op de openbare ruimte komt door de klimaatverandering met onder meer lange periodes met droogte en overstromingen tot gevolg. Met het webinar willen de organisaties aandacht vragen voor een integrale en centrale beleidsmatige aanpak van de klimaatproblemen.

Het webinar is opgezet door IPC Groene Ruimte, NL Greenlabel en Stichting Steenbreek. ‘De openbare ruimte staat enorm onder druk met klimaatadaptatie, natuurinclusief bouwen, de energietransitie en de Omgevingswet’, zegt Erik Poelman van IPC Groene Ruimte, een praktijkcentrum voor trainingen en opleidingen voor vakmensen die werkzaam zijn in de groene sector. ‘Wij vinden dat er een centrale regie moet komen om te voorkomen dat elke partij op zijn vierkante metertje voor zijn eigen belangen vecht. Er is een sense of urgency.’

De online bijeenkomst richt zich vooral op medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen die betrokken zijn bij het beleidsproces en is bedoeld om praktische handvatten en beleidsondersteunende hulpmiddelen te bieden. ‘Het gaat ook vooral om kennisoverdracht’, aldus Poelman. In het webinar wordt ervoor gepleit een centrale regie te voeren bij de aanpakken van klimaatadaptieve maatregelen, zowel beleidsmatig als praktisch. ‘Wij pleiten voor landelijke aansturing met uitvoering op lokaal niveau’, zegt Poelman.

Rijksadviseur

Aan de bijeenkomst wordt meegewerkt door onder anderen Lodewijk Hoekstra, televisiepresentator en oprichter van NL Greenlabel, die aangeeft wat de gevolgen kunnen zijn van ongewijzigd beleid. Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Daan Zandbelt vertelt wat er allemaal ontbreekt in de keten en waarom het in de praktijk fout gaat. Tevens beantwoordt hij vragen van deelnemers.

In het webinar is ook een interview te zien met Margot Ribberink, voormalig weervrouw en ambassadeur van Stichting Steenbreek. Tevens worden voorbeelden getoond waar een integrale aanpak goed werkt.

Slotonderdeel van het webinar is de verkiezing van de ‘nieuwe minister’ van Openbare Ruimte. Het is de bedoeling van de initiatiefnemers om bij de formatie van een nieuw kabinet na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart, een apart departement voor de openbare ruimte onder de aandacht van de politiek te brengen.

Uitzending en aanmelden

Het webinar ‘Wie wordt de eerste minister van Openbare Ruimte’ wordt gehouden op woensdag 24 maart vanaf 11.00 uur en duurt maximaal een uur. Aanmelden kan via deze link!

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden