We verdrinken door de almaar toenemende regeldruk

Fractievoorzitter Jan Schokker van GemeenteBelangen Raalte wordt bijna gek van de toenemende regeldruk die de overheid oplegt.

Interessant? Deel het artikel

kees 231114 EU vlaggen

Het maakt niet uit wie je de laatste tijd spreekt of het nu ondernemers zijn, mensen in de zorg, onderwijs of vrijwilligers. Steeds weer komt de almaar toenemende regeldruk, het papierwerk en het aantal toenemende controlerende instanties in deze gesprekken naar voren als een probleem dat onze samenleving boven het hoofd groeit. Een steeds groter deel van onze samenleving is bezig met het invullen van papieren, het uitvoeren van controles of het maken van rapporten.

Als ik als raadslid een eenvoudige wijziging op een bestemmingsplan voorbij zie komen schrik ik steeds meer van hoeveelheid bijlagen die zijn toegevoegd aan rapporten en onderzoeken. Ook vrijwilligers die onze gemeenschap nu nog graag draaiende willen houden en zorgen dat er in onze dorpen en wijken mooie feesten en activiteiten worden georganiseerd raken steeds meer verstrikt in de almaar hoger wordende stapel ingewikkelde formulieren die moeten worden ingevuld om aan de regels te voldoen en de broodnodige subsidies binnen te halen.

Ondernemers hebben een steeds grotere batterij aan specialisten en fiscalisten nodig om alle papierwerk af te handelen om de benodigde subsidies binnen te halen.

Als ik luister naar mensen van Humanitas en andere vrijwilligersorganisaties. hoor je ook dat mensen die in aanmerking willen komen voor hulp en financiële ondersteuning verdrinken in de almaar toenemende hoeveelheid formulieren die ze moeten invullen..

Ik heb de afgelopen weken bij het lezen van de verkiezingsprogramma’s  de aandacht voor een van de grootste problemen in onze hedendaagse samenleving, de almaar toenemende regeldruk en bureaucratie helaas gemist.

Ik ben er van overtuigd dat heel veel ondernemers, werknemers en vrijwilligers hun werk weer met veel meer plezier zouden doen en zich willen blijven inzetten voor de samenleving.

 

Jan Schokker, fractievoorzitter GB Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *