We hebben een recordbedrag aan subsidie voor de warmtepomp aangevraagd

Nog nooit hebben we in een maand zoveel subsidie aangevraagd voor een warmtepomp dan in de maand oktober. We zijn met z’n allen dus hard bezig met de transitie naar groene energie.

Interessant? Deel het artikel

warmtepomp mitsubishi

In heel Nederland hebben particulieren via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) bijna 50 miljoen subsidie toegekend gekregen. Daar worden tegen de 40.000 warmtepompen voor neergezet. Over de eerste tien maanden van het jaar is ruin 350 miljoen subsidie uitgekeerd, dubbel zoveel als het jaar daarvoor. Het loopt zo storm, dat de subsidiepot verhoogd is naar 560 miljoen. Dus wie dat wil, kan ook nu nog zijn slag slaan.

De ISDE is bedoeld om het financieel aantrekkelijker te maken over ter stappen op stroom-apparaten. In het geval van de warmtepomp heb je daarbij ook nog eens veel minder energie nodig dan de fossiele warmtebronnen in een huis. De consument is dus een stuk goedkoper uit en het klimaat is beter af.

Onder de ISDE vallen alle verduurzamingsmaatregelen waarmee je energie bespaart, dus ook het isoleren van je huis en het aanleggen van zonnepanelen. De overheid steekt veel subsidie in de transitie omdat dat voor de consument voordeel oplevert, maar voor de overheid ook. Want nu niks doen is nu goedkoop, maar de inhaalslag die we dan later te maken hebben valt uiteindelijk veel duurder uit.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.