We gooien minder weg door corona

Interessant? Deel het artikel

soep left over

Door corona verspillen we minder eten! Omdat we zo weinig mogelijk in de supermarkt willen zijn kopen en koken we bewuster. We gooiden voor corona per gezin 34 kilo voedsel weg. Dat zou in tien jaar gehalveerd moeten zijn. Corona maakt daarmee een goed begint.

Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research.

Een kwart

Een kwart van de ondervraagden zegt minder voedsel te verspillen in coronatijd. Groente en fruit wordt beter opgemaakt, maar ook de kliekjes worden niet in de vuilnisbak gegooid, ze worden hergebruikt. Moet ook wel, want mensen gaan minder vaak naar de supermarkt. Boerderijwinkels en online kopen zijn in. Dat doe je niet iets gestructureerder. Het boodschappenlijstje wordt daardoor ook populairder.

Veel van de left overs zijn heerlijk in het soepje bij de lunch.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.