Watvinnie: Volgend jaar Sallandse dorpencompetitie Tegelwippen?

In deze talkshow van Watvinnie: Wie wordt de groenste ambtenaar van Salland? Zullen we een dorpencompetitie tegelwippen starten in Salland? En als je je straat wil vergroenen, de gemeente Raalte helpt je graag. Ook financieel!

Interessant? Deel het artikel

watvinnie

In onze talkshow Watvinnie hadden we Niels van Hoorn en Maud Weenink te gast. Niels woont in Raalte maar is ambtenaar in Soest. Hij werd net niet de groenste ambtenaar van die gemeente. Hij kwam zo ver omdat hij in alles kijkt of het nog een beetje groener kan. Daar zet hij ook technologie bij in zodat bijvoorbeeld de lampen thuis weten dat ze niet aan hoeven te blijven.

Maud Weenink werkt bij de gemeente Raalte als ontwikkelaar klimaatadapdatie en probeert mensen in Raalte in beweging te krijgen meer rekening te houden met het klimaat. In Watvinnie vertelt ze dat Raalte regelingen heeft om mensen te ondersteunen die gezamenlijk hun straat willen vergroenen, zoals de Stationsstraat ook al deed.

Ze wil op de werkvloer wel eens aankaarten of er binnen het ambtelijk apparaat ook een wedstrijd opgezet kan worden wie de groenste ambtenaar is. Wij stellen dan natuurlijk voor dat gelijk maar Salland-breed te maken. Want een groene ambtenaar bedenkt natuurlijk veel groener beleid.

Presentator Harrie Kiekebosch daagt de Sallandse gemeenten uit volgend jaar binnen de landelijke actie tegelwippen een lokale wedstrijd tussen Raalte en Olst-Wijhe op te zetten, zoals Zwolle en Deventer ook ooit hadden.

In de uitzending beloven we een paar links.
Klik hier voor een tussenstukje tussen stopcontact en apparaat. Via een app kun je dan het stroomgebruik registreren en indien nodig dus eventueel bijsturen.
En deze is een compacte stekker die op afstand kan worden in- en uitgeschakeld. Hij heeft een ingebouwde energiemeter en is ideaal voor het regelen van verlichting, opladers en andere elektrische apparatuur.

In de uitzending beloven we ook dit linkje naar de Sallandse biodiversithee van de Stamhoeve.

Kijk hier de talkshow Watvinnie, opgenomen in de hal van Azerty en technisch mogelijk gemaakt door Jasper Hutten van 321Live.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden