Watvinnie over het belang van cultuur met Roswyde Burgman en Tim Trooster

In deze aflevering van Watvinnie praten we met Roswyde Burgman, directrice van het Raalter Hoftheater en Tim Trooster van De Tijdmachine. Cultuur is van belang voor de samenleving, voor de leefbaarheid én voor de geestelijke gezondheid.

Interessant? Deel het artikel

Watvinnie over het belang van cultuur met Roswyde Burgman en Tim Trooster

De ouderen van nu zijn wel even iets anders dan de ouderen van tien of vijftien jaar geleden. De ouderen van nu komen niet vanuit het zuilensysteem waar je netjes deed wat de pastoor of de dominee zei. Ouderen van nu hebben actie gevoerd tegen de kernwapens, ze gingen de straat op voor beter werk, voor goede huizen. Ze verstoorden de kroning van Beatrix.

Én ze groeiden op met rock and roll. Die ouderen maak je niet blij met bingo en koersbal. Die moet je weer naar de disco van toen halen! Tim Trooster is van de stichting De Tijdmachine en vertelt over de gouwe ouwe bijeenkomsten die ze daar organiseren.

Roswyde Burgman van het Hofheater

Roswyde Burgman is directrice van het Raalter/Sallandse Hoftheater. Zij geeft aan dat kunst en cultuur van heel groot belang is. Voor het individu, voor de samenleving, voor lichaam en geest.

Deze Watvinnie (5) van HierinSalland is mede mogelijk gemaakt door Azerty en 321Live.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.