Waterschap heeft oog voor natuur en biodiversiteit bij maaien dijken

Interessant? Deel het artikel

ared spijker berm maaien salland zoemt

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) besteedt de komende twee jaar het maaien van dijken uit aan aannemer Van der Weerd uit Grafhorst. Na een zorgvuldig aanbestedingstraject kwam deze aannemer als beste uit de bus. Belangrijke voorwaarde van het waterschap is om bij het maaien van de dijken oog te hebben voor natuur en biodiversiteit.

Met deze aanbesteding pakken we als waterschap ook de kans om nog meer invulling te geven aan natuur en biodiversiteit bij onze maaiwerkzaamheden. Zo ligt vast dat we gedifferentieerd maaien. Dit betekent dat we delen van de grasmat onaangeroerd laten om ze een volgende maaironde pas te maaien. Op die manier hebben insecten voldoende eten in de buurt. Als we dijken helemaal in één keer maaien, wordt de afstand voor bepaalde insecten te groot om nog voedsel te kunnen vinden”, vertelt bestuurder Breun Breunissen.

Daarnaast zet WDODelta de aandacht voor het duurzaam maaien voort. Het gaat dan bijvoorbeeld om de keuze van brandstof en het gebruik van materieel.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.