Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft de meeste vrouwelijk lijsttrekkers van Nederland

Uit onderzoek van de Unie van Waterschappen blijkt dat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de meeste vrouwelijke lijsttrekkers heeft van de 21 waterschappen in Nederland. Van de 11 partijen hebben er 5 een vrouwelijke lijsttrekker

Interessant? Deel het artikel

verkiezingen stemmen

In de huidige waterschapsbesturen zijn mannen en 60 -plussers oververtegenwoordigd. Door het schrappen van de geborgde zetels voor bedrijven komen bij de verkiezingen voor de waterschappen op 15 maart meer zetels voor ingezetenen in het bestuur beschikbaar, wat zou kunnen resulteren in meer vrouwen en een dalende gemiddelde leeftijd.

Klik hier om te zien welke partijen deelnemen bij de verkiezingen binnen WDODelta

 

Klik hier om de woonplaatsen van de kandidaten te zien

 

Naast deze 5 partijen met een vrouwelijke lijsttrekker doen er ook 6 partijen mee met een mannelijke lijsttrekker.Met onderstaande stemhulp kunt u zien welke partij het meest bij u past voor deze belangrijke verkiezingen.

Wat valt er te kiezen?

Volgens het waterschap valt er op 15 maart echt iets te kiezen. De toekomst van het Nederlandse water gaat iedereen aan. En die toekomst staat onder druk, laat dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman van WDODelta weten: “De wereld om ons heen verandert en de extremen in het weer zijn inmiddels jaar na jaar zichtbaar. Het wordt steeds moeilijker om schoon water, voldoende water én veilige dijken te garanderen. Waterschappen staan voor grote uitdagingen en zullen keuzes moeten maken. Welke dat zijn, daar hebben inwoners invloed op door de waterschapsverkiezingen.”

Meer smaken, makkelijker in te vullen

Op MijnStem bepaalt de invuller met een schuifbalk zijn eigen positie op een stelling. Daarnaast is het bij elke stelling mogelijk om meer te lezen over de standpunten van de partijen. Na het invullen ziet de kiezer met welke partijen hij of zij de meeste overeenstemming heeft. “Zie het als een stemwijzer voor water”, aldus Schoonman.

Stemhulp als favoriete informatiebron

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de mensen die gaat stemmen, gebruikmaakt van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen. Via nieuwspartner DPG Media heeft MijnStem een groot bereik. Zo is MijnStem voor inwoners onder meer in te vullen via AD.nl en NU.nl.

Partijen WDODelta

Aan de verkiezingen voor het nieuwe bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta doen 11  partijen mee. Dit zijn 50PLUS, VVD, SGP, Water Natuurlijk, Gemeentebelangen Drenthe ~ Overijssel, ChristenUnie, AWP, CDA, Partij voor de Dieren, BoerBurgerBeweging (BBB) en Belang van Nederland (BVNL).

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.