Waterbesparing , kinderlijk eenvoudig!

Energiebesparingsdeskundige Jan Oostewechel geeft regelmatig waardevolle duurzame tips.

Interessant? Deel het artikel

Jan Oosterwechel 230317 kind toilet

Regelmatig maak ik mee dat kinderen en pubers niet weten dat er een kleine spoeling mogelijk is via de speciale knop van een toiletreservoir. Jammer denk ik dan, want drinkwater besparen is donders belangrijk. Voor de grote boodschap een grote spoeling, voor het plasje een kleine spoeling. Zou dat niet een onderdeel moeten zijn van de opvoeding vraag ik mij af?

Met een kleine spoeling gebruik je ongeveer 50% minder water dan een bij volledige spoeling.

Wanneer je een gezin of school hebt scheelt dat per jaar heel veel water. Het toiletreservoir is een flinke waterverbruiker in het gezin en op scholen. Afhankelijk van de instelling vraagt een volledige spoeling tussen de 8 en 10 liter en een kleine spoeling tussen de 4 en 5 liter water. De instelling van het reservoir is ook een belangrijk punt om te besparen en vanuit mijn praktijkervaring staan de meeste reservoirs ingesteld met een hoog waterverbruik.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *