Water Natuurlijk hoopt ook op statiegeld voor blikjes

Interessant? Deel het artikel

water natuurlijk

Water Natuurlijk hoopt dat er volgend jaar ook statiegeld komt op blikjes. De politieke fractie in het bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta zegt dat naar aanleiding van de invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes. “Of dat gebeurt, zal in 2021 moeten blijken: dan moet het aantal blikjes in de natuur met 70 procent zijn teruggebracht”, schrijft Water Natuurlijk.

Per 1 juli 2021 gaat de statiegeldregeling op de kleine plastic flessen in. “Een goede eerste stap om vervuiling van het oppervlaktewater tegen te gaan”, vindt Water Natuurlijk.

In februari 2018 nam het Algemeen Bestuur een motie van Water Natuurlijk aan met een oproep om als Waterschap DODelta aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. De motie werd destijds aangenomen, zij het niet unaniem: voor sommigen ging het te ver, voor andere AB-leden juist niet ver genoeg. Maar de steun was breed genoeg, en samen met 1.054 andere organisaties, bedrijven en gemeenten is Waterschap Drents Overijsselse Delta een van de partners geworden van de Statiegeldalliantie.”

Eerste stap
“Voor Water Natuurlijk is het heffen van statiegeld een goede stap om van het zwerfafval van plastic flesjes af te komen. Regelmatig vervuilen ze het oppervlaktewater, en ook daarbuiten zijn ze vaak ronduit gevaarlijk: koeien en andere grote grazers die per ongeluk (delen van) plastic flesjes binnenkrijgen, overleven dat niet altijd.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.