Wat zijn ze toch allemaal aan het doen daar bij Soeslo

Interessant? Deel het artikel

Foto: kasteleninoverijssel.nl soeslo
Foto: kasteleninoverijssel.nl

De Marswetering in Dalfsen moet meer water vasthouden om droogte te voorkomen. Waterschap Drents Overijsselse Delta is daar druk mee aan de slag. De ‘staart’ van de Marswetering, en dus ook de staart van de werkzaamheden, bevindt zich op landgoed Soeslo, een terrein onder de rook van Zwolle in eigendom van Landschap Overijssel.

Werkzaamheden op landgoed Soeslo
Aan de Marswetering op landgoed Soeslo worden o.a. greppels, duikers en dammen aangebracht en delen van de kade en opslag verwijderd. Daarnaast wordt een deel van de wetering minder diep gemaakt en een aantal watergangen wordt gedempt. Op Soeslo is niet alleen naar de kwaliteit van het water gekeken, maar ook naar de cultuurhistorische waarde van de watergangen op het landgoed. Het herstel van de oorspronkelijke slingervijver is hier een mooi voorbeeld van. De komende maand kunnen fietsers en wandelaars last hebben van het vrachtverkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind van het jaar afgerond.

Landgoed Soeslo
Landgoed Soeslo ligt op een steenworp afstand van Zwolle. Centraal op het landgoed bevindt zich huis Soeslo. Dit statige landhuis is in particulier bezit en niet toegankelijk voor publiek. Het omliggende park is zo’n 150 jaar oud. Hier vind je rechte lanen met zichtassen, een fruittuin en kleine, gevarieerde bosjes met daar omheen weiland en akkerland. Vrijstaande bomen verrijken het landgoed, evenals de waterpartijen zoals de bosvijver en de Marswetering. Door de afwisseling in beplanting en de natte graslanden voelen veel verschillende soorten planten en dieren zich hier thuis.

Meer informatie over werkzaamheden
Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van WDODelta: https://www.wdodelta.nl/marswetering

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.