Wat heb jij gedroomd ?

Droomcoach Maarten van Rootselaar schrijft regelmatig over dromen.

Interessant? Deel het artikel

Maarten 230312 strand

Dromen kunnen zich op meerdere lagen afspelen, schreef ik al in een eerdere bijdrage: over het kopen van een caravan. Die droom leek een verwerkingsdroom te zijn, maar ging een laag dieper. Op die tweede laag komt jouw karakter in beeld, wie je als persoon bent. De droom kan een schaduwzijde laten zien: een kant waarin jij je nog te ontwikkelen hebt. Zo’n droom houdt jou dan zonder oordeel een spiegel voor.

Nog een niveau dieper kom je op de laag van jouw basis of kern uit: dat wat je wezenlijk te doen hebt in dit leven, om trouw te blijven aan je innerlijk. Zo’n droom volgt hieronder. Deze droom begint met een alledaags beeld: je bent op het strand en je bent iets kwijt. Niets duidt er op dat het zo’n wezenlijke droom blijkt te zijn. Een vrouw vertelt haar droom:

“Ik ben op het strand. Ik zoek iets, maar ik weet niet meer wat ik kwijt ben.”

In de groep bespreken we haar droom. Een strand is leuk. Het nodigt uit om het water in te gaan, of lekker lui te gaan liggen, of een wandeling langs het water te maken. Maar daarmee komen we niet dichter bij de betekenis van de droom voor de dromer. Dan komt als vraag bij mij op hoe oud zij in haar droom is. Zij is in de droom ongeveer 13-14 jaar oud en dan ineens beseft ze wat ze kwijt was geraakt op die leeftijd.

Als kind had zij een vanzelfsprekend geloof in God, maar omdat iedereen om haar heen dat maar vreemd vond, had zij haar eigen geloof onbewust maar in het zand begraven. Pas vele jaren later, rond haar 50e, realiseerde zij zich hoe kostbaar haar geloof voor haar was. Tegen de druk van haar omgeving in is zij toen alsnog een theologische opleiding gaan volgen. En nu werkt zij al meerdere jaren met veel voldoening op dit terrein. Zo’n droom is kostbaar: het laat zien waar jouw weg wezenlijk gaat. Ben je ook benieuwd wat jouw dromen je vertellen.

Kom dan 14 april naar het droomweekend in Nieuw Sion: Klik hier voor alle info.

 

 

 

Website Maarten Coaching

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *