Wat denkt de jury?

Ik doe geregeld mee aan schrijfwedstrijden. Ik vraag me soms af of de jury kan raden door wie een verhaal geschreven is.

Interessant? Deel het artikel

nevelkinderen met achterflap

Ik doe geregeld mee aan schrijfwedstrijden. Het is leuk om mee te doen, de spanning van het wel of niet gepubliceerd worden, het juryrapport, de trots of teleurstelling als ik wel of niet gepubliceerd word. Het nadeel is dat ik graag over mijn inzendingen wil vertellen, maar dit pas kan doen nadat de uitslag bekend is. Dit omdat verhalen vaak anoniem gejureerd worden. Wel zo eerlijk.

Wie schreef dit?

Er zijn een aantal vragen die ik graag eens aan een jurylid zou willen stellen:

  • Herken je weleens verhalen van bepaalde auteurs? En klopte achteraf je intuïtie?

  • Ben je wel eens verbaasd dat juist auteur X een bepaald verhaal heeft geschreven?

  • Sommige auteurs doen mee met meerdere verhalen. Herken je weleens beide verhalen als zijnde van dezelfde auteur?

Dezelfde?

Mijn twee inzendingen voor de bundel Nevelkinderen (waarvan er eentje in de bundel is gepubliceerd) zijn in mijn ogen duidelijk verschillende verhalen. Toch vraag ik me af of de jury ze heeft herkend als afkomstig van dezelfde auteur. En waren ze verbaasd dat ik deze verhalen heb geschreven? Of zullen ze het ergens wel geraden hebben? Ik krijg namelijk wel eens te horen dat men mijn schrijfstijl herkent, ook al schrijf ik totaal verschillende verhalen.

En nu we het toch over herkenbaarheid hebben: herken jij deze column als door mij geschreven, zonder naar mijn naam te kijken?

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Edge Zero

Lees verder »

Vertelperspectieven

Lees verder »

in de schrijfkeuken

Lees verder »

ESFS Awards

Lees verder »