Warmtepomp bijeenkomst in Heino succesvol

Hoe komt het dat er uit een warmtepomp vier keer meer warmte komt dan je er in stopt? Op deze en veel meer vragen gaf Henk Schreij afgelopen week informatie tijdens een goed bezochte avond in het Dorpshuus van Heino.

Interessant? Deel het artikel

avond in dorpshuus henk schreij

De infoavond over warmtepompen op 9 maart in het Dorpshuus Heino is met 35 bezoekers goed bezocht. De aanwezigen hoorden van Henk Schreij een uitgebreide uitleg over de warmtepomp als huisverwarming.

Hoe het kan dat er vier keer zoveel warmte uitkomt, als je er aan elektriciteit instopt. Wat voor soorten warmtepompen er zijn, met daarbij het accent op lucht-water warmtepompen omdat die het meest geïnstalleerd worden. Hoe je uit het bouwjaar van je woning en het gasgebruik kunt inschatten of een warmtepomp mogelijk is. En zo ja, of de voorkeur uitgaat naar een hybride, volledige of monoblock variant.

Wat de maandelijkse energiekosten worden, de kosten van de gehele installatie zijn en wat de terugverdientijd is. Dat er zo’n 30% subsidie is te krijgen en de voorwaarden daarvoor.

Na een uur was de presentatie afgelopen, en werd er onder het genot van een kopje koffie of thee nog gezellig nagepraat. Over ieders plannen voor een warmtepomp, maar ook uitgebreider over hoe de eigen woning zo energiezuinig mogelijk gemaakt kan worden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *