Wandelconcert in de tuinen van De Haere in Olst op 18 juli

Interessant? Deel het artikel

concert de haere
'@Eigen foto

Maak een wandeling door landgoed De Haere en wordt verrast door vijf miniconcerten door topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar in ieder geval is hun spel geïnspireerd door de natuur van het landgoed. Je wandelt op 1,5 meter afstand in een groep van 30 personen.

En wie treden er dan op?

James Oesi
Sinds zijn aankomst in Nederland in 2009 is de 26-jarige Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Hij geldt als één van de meest enthousiaste pleitbezorgers van de contrabas. Als een van de weinigen bas-solisten heeft hij solo-programma’s uitgevoerd met werken van Bach, Beethoven en Rachmaninoff, maar hij is door zijn veelzijdigheid en unieke geluid ook een echte inspiratiebron voor eigentijdse componisten.

 

 

The ZOO- Merel Vercammen
Violiste Merel Vercammen houdt van improviseren. Haar stijl kan worden omschreven als ‘free classical’, met een klassiek geluid en vanuit een klassieke context. Tot 100 jaar geleden improviseerden klassieke componisten en artiesten veel, een vaardigheid die bijna volledig verdwenen is uit de klassieke muziekscène. Merel gelooft in de kracht van ter plekke muziek maken. Het resultaat is een unieke uitvoering, die er nooit eerder was en nooit zal worden herhaald, die de sfeer van tijd en plaats in geluid begrijpt. Voor haar project The Zoo heeft Merel met 8 verschillende musici samengewerkt. Op Klaterklanken komt zij samen met Wilco Oomkens (accordeon), Bernadeta Astari (zang) en Ties Mellema (saxofoon).

 

Calefax
Qua leeftijd vormen de heren van Calefax een uitzondering in de programmering, qua visie en lef zijn ze echter nog steeds een voorbeeld voor de jongere generaties. Al meer dan drie decennia houdt het ensemble in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Calefax, dat is een klassiek blaasensemble met een popmentaliteit.

 

 

Lidy Blijdorp
Lidy Blijdorp is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Lidy: ‘Cello is het instrument dat het dichtst bij de menselijke stem ligt en daardoor raakt het meteen. Je kunt er zo veel mee. Ik houd erg van de sfeer in muziek, zoals in veel stukken van Ravel die ik al jaren speel. Het geluid van vogels, een windvlaag of een mistwolk. Luisteraars meetrekken in een magische wereld, het is mooi als dat gebeurt. Het is een wereld waarin alles kan.”

 

 

Thomas Dulfer

De jonge fagottist Thomas Dulfer combineert zijn liefde voor muziek met zijn fascinatie voor hart en bloedvaten, als cardiovasculair onderzoeker. Dit resulteerde al in een voorstelling over de werking van het hart, waarin Thomas zijn eigen hartritme als basis nam voor improvisaties en nieuwe composities! Maar ook de mogelijkheden van zijn instrument worden grondig onderzocht. Verwacht een ontdekkingsreis in en met de fagot, van een musicus met een grote vertelkracht

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.