Waarom mogen bedrijven hun afval niet scheiden?

Interessant? Deel het artikel

rova container
'@rova

Op DuurzaaminSalland hebben we vandaag een artikel over hoe duurzaam landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg is. Gerda Luchtenberg vertelt er met trots over in de rubriek ‘wat doe jij duurzaam’. Ze heeft ook nog een wens. De Laarman wil gescheiden afval in kunnen zamelen.

Gerda Luchtenbberg: “Natuurlijk hebben we nog wensen op het gebied van duurzaamheid. Een heel grote en simpele wens is een oranje en groene afvalcontainer. Helaas is het voor bedrijven binnen de gemeente Raalte niet mogelijk om deze containers te gebruiken. Ze zijn alleen bedoeld voor particulieren. Nu gaat al ons plastic en groenafval in de algemene container van het afvalverzamelbedrijf. Dat zoiets simpels niet mogelijk is binnen de gemeente Raalte, doet ons pijn.”

Gaat dat geregeld worden?

OpinieinSalland wil die opmerking graag voorleggen aan de Raalter raadsfracties. Ze hebben ‘m inmiddels ook in hun mailbox. Onze vraag is: gaat dat geregeld worden? En zo nee, waarom niet.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.