VvE’s kunnen geld tegen lage rente lenen voor energiebesparen

Interessant? Deel het artikel

logo warmtefonds energiebespaarhypotheek

Als je met meer dan acht appartementen een Vereniging van Eigenaren hebt, dan kun tegen lage rente geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Daarvoor bestaat het Nationaal Warmtefonds (opvolger van het Nationaal Energiebespaarfonds).

Vanaf half 2021 komen ook woningeigenaren voor een lening in aanmerking die op grond van inkomen of leeftijd eigenlijk geen lening meer zouden kunnen afsluiten. Of zoals de minister dat noemt: woningeigenaren zonder leenruimte en woningeigenaren die op grond van hun leeftijd niet in aanmerking komen voor financiering. Het gaat hierbij om ‘de Energiebespaarhypotheek’.

Voor woningeigenaren hanteert het fonds looptijden tot 20 jaar. De huidige rente voor 20 jaar is 2,2% en lager voor kortere looptijden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.