Vrouwen van nu in Wijhe

Interessant? Deel het artikel

wijhe

Vrouwen van NU Wijhe geeft woensdag 16 november a.s. een kunstlezing over Hollanders van de Gouden eeuw door Peter van der Woude. Peter van der Woude geeft een lezing over Hollanders in de Gouden eeuw. Aan de hand van beroemde groepsportretten van zeventiende-eeuwse schilders als, Rembrandt, Frans Hals, Van der Helst, Pickenoy, Govert Flink en de vele schuttersstukken, regentstukken en anatomische lessen in de Nederlandse musea wordt nagegaan hoe de burgers in de Gouden eeuw leefden.

Wie waren deze afgebeelde burgers? Wat bracht hen ertoe om zich gezamenlijk te laten portretteren en wat waren hun onderlinge verhoudingen? Hoe hebben deze Hollanders bijgedragen aan het succes van de Gouden eeuw? De antwoorden blijken verrassend actueel!

De avond begint om 19.45 uur in De Slinger, Langstraat 12 in Wijhe. De zaal is open om 19.15 uur.
Wilt u kennismaken met de Vrouwen van NU, dan bent u van harte welkom!

Voor niet leden is de entree 7,50 exclusief consumptie. Voor informatie kunt u kijken op de website Vrouwen van NU Wijhe:

www.vrouwenvannu.nl/wijhe

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *