Vrijwilligerscentrale Raalte verricht uitreiking Vrijwilligersprijs Overijssel

De vrijwilligersprijzen van de provincie Overijssel werden feestelijk uitgereikt aan drie individuele winnaars en een groepsproject.

Interessant? Deel het artikel

vrijwilligersprijs 221117 03

Namens Provinciale Staten (de gemeenteraad van de provincie) mocht Peter Hermans een geldbedrag met een aardigheidje erbij overhandigen aan Arie Pekkeriet, Annie Kappert, meneer Latief (niet op de foto, wegens ziekte). Organisator van deze uitreiking is de Vrijwilligerscentrale Raalte, een onderdeel van WIJZ, met medewerkers Femmy Moes en Silke Schuurman.

Arie Pekkerriet doet bijna te veel om op te noemen in zijn dorp Luttenberg; helpen bij de begraafplaats, de manege, museum De Laarman, tuintjes onderhouden voor alleenstaanden, parkeerwacht bij vele evenementen, op- en afbouw Luttenbergs Feest en ga zo maar door.

Annie Kappert is werkzaam als vrijwilliger in diverse organisaties, de laatste tijd vooral bij Leergeld, Humanitas en Vluchtelingenwerk.

Dhr. Latief is van de Boodschappenhulp Raalte, een jonge organisatie die gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank zo nu en dan een week boodschappen bezorgen.

De Groene Vrijwilligersprijs wordt in alle 25 gemeenten van Overijssel uitgereikt, in Raalte aan Cris van Egmond en Liesbeth de Witte van de historische moestuin op landgoed ’t Rosendael. Dit project laat mensen lekker bezig zijn in de openlucht. Er wordt veel groente verbouwd die dan weer gedeeltelijk voor de Voedselbank bestemd is. En de historische moestuin is weer in oude glorie hersteld. Alleen maar win-win dus!

Statenlid Peter Hendriks benadrukte in zijn toespraak het belang van de vrijwilligers in de samenleving: ‘het cement van de maatschappij’ en onderkende de moeilijkheden die verenigingen vaak hebben bij het vinden van nieuwe vrijwilligers. De provincie Overijssel wil meedenken en steun geven en heeft daarom één miljoen euro gereserveerd om dit probleem aan te pakken.

 

Peter Hermans en Arie Pekkerriet

 

Arie Pekkerriet

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *