Vriendendiensten opent zelfregiecentrum in gemeente Olst-Wijhe

Vriendendiensten opent een zelfregiecentrum voor inwoners van gemeente Olst-Wijhe. Mensen met een (psychische) kwetsbaarheid kunnen vanaf 2 februari iedere dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur terecht in het zelfregiecentrum in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5 in Olst.

Interessant? Deel het artikel

Foto - Fieke en Lisanne heten je vanaf 2 februari van harte welkom

Zelfregie

Een zelfregiecentrum is een open centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten. Bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het centrum. Het is de bedoeling dat iedereen bijdraagt aan een goede sfeer en naar vermogen een praktische bijdrage levert. Bijvoorbeeld koffiezetten, opruimen of een activiteit organiseren. Betaalde coördinatoren ondersteunen waar nodig. Om van het zelfregiecentrum gebruik te maken is er geen indicatie nodig en mensen hoeven ook geen eigen bijdrage te betalen.

Herstelcursussen en -activiteiten

Binnen het zelfregiecentrum vinden ook herstelcursussen en -activiteiten plaats. Mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Deze cursussen en activiteiten gaan niet over ‘genezing’, maar over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven met een psychische kwetsbaarheid. Door contact te hebben met lotgenoten en ervaringsdeskundigen ervaren mensen steun, (h)erkenning en hoop. Dit draagt bij aan het persoonlijk en maatschappelijk herstel.

Vriendendiensten in gemeente Olst-Wijhe

Vriendendiensten ondersteunt inwoners met een psychische kwetsbaarheid in gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst op verschillende manieren. Naast het zelfregiecentrum kunnen inwoners ook bij Vriendendiensten terecht voor onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning en ggz-maatjesactiviteiten.

Meer weten?

Wil je meer weten over Vriendendiensten en het zelfregiecentrum? Neem dan contact op via 06 47 80 03 92 of zelfregie@vriendendienstendeventer.nl. Of kijk op www.vriendendienstendeventer.nl.

Fieke en Lisanne heten je vanaf 2 februari van harte welkom

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *