Vragen GemeenteBelangen Raalte over psychische klachten bij jeugd

GemeenteBelangen Raalte heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W over de aanpak van psychische problemen onder jongeren.

Interessant? Deel het artikel

GB Raalte 230403 stress jeugd

Afgelopen week kwam in de media een GGD onderzoek naar voren dat in sommige regio’s het aandeel jongeren met psychische klachten vrijwel is verdubbeld. Corona is zeker niet de enige onderliggende oorzaak. Meer dan de helft van de jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar ervaart psychische klachten. In 2021 kwam dit signaal ook al eens naar voren. Inmiddels zijn we dus twee jaar verder nadat we de eerste corona-effecten zagen en eigenlijk is er niet veel veranderd.

Klik hier voor het artikel in De Stentor

GemeenteBelangen heeft onlangs ook signalen gekregen dat jongeren wel geïnterviewd zijn voor het onderzoek en daarbij aangaven problemen te ondervinden, echter kreeg dit geen verder vervolg door bijvoorbeeld tips of een een doorverwijzing te geven of door verder door te vragen. In het krantenartikel wordt ook de oproep gedaan aan gemeenten om dit probleem gezamenlijk op te pakken:

“het is belangrijk met gemeenten, professionals en organisaties te kijken hoe we dit probleem te lijf kunnen gaan”.

Vragen aan het college:

 

1)            Hoe is het beeld van de situatie in de gemeente Raalte? Is er sprake van een toename de laatste 2 jaar?

2)            Wat loopt er op dit moment ten aanzien van hulp aan deze jongeren?

3)            Voldoet de gemeente Raalte nu al aan deze oproep? Zo nee, is het college voornemens een maximale inspanning aan te gaan om dit goed op te pakken?

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *