Vooruitblik Ribs & Blues van Harrie Huisman

Harrie Huisman uit Mariënheem is fotograaf webmaster van een bluesrock site en spreekt zijn verwachtingen voor dit jaar uit.

Interessant? Deel het artikel

Ribs & Blues Raalte  Foto Gumbo Kings
Ribs & Blues Raalte Foto Gumbo Kings

De 26e editie van Ribs & Blues gaat in het Pinksterweekend van 18 t/m 20 mei weer plaatsvinden op het festivalterrein De Domineeskamp in centrum Raalte.

Ribs & Blues opent op zaterdagavond met rock optredens van niemand minder dan de Haagse rockdiva ANOUK en JETT REBEL, deze was afgelopen jaar nog in het Hoftheater te bewonderen. Maar de aftrap doet de matelooste populaire band  The Fortunate Sons deze weten als geen ander met hun “Tribute to CCR” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken

Dan de Line-Up voor de zondag en maandag, Tja dat is nog al wat voor een festival prijsje van 45 euries (waar kom je dat nog tegen) hiervoor wordt nog al wat geboden en voor elk wat wils.

Roots, Blues,Bluesrock, Singer-Songwriter,  dit is wat er allemaal te vinden is tijdens de pinksterdagen  in het centrum van Raalte.

Voor mij zijn deze bands meer dan de moeite waard om een kijkje te nemen deze hebben de afgelopen jaar juweeltjes van platen afgeleverd. Wat te bedenken van Robert Finley  met zijn magistrale mooie plaat” BLACK BAYOU” en deze blues-rock kanjer(s) Eric Steckel, Catfish met Matt Long als de onbetwiste frontman en een geweldige zanger en gitarist maar helaas deze band moet nooit gedwongen afzeggen in verband met gezondheid problemen, maar ook hier is weer een waardige opvolger gevonden door middel van de Bluesbones uit België dit alles te aanschouwen op de DeltaStage.  Ook deze blues-rocker uit New York Joseph ” Ted ” Horowitz  alias Popa Chuby hoeft geen verdere introductie onder de blues-rock liefhebbers.

Ook vaderlands trots is aanwezig met Barrelhous (voor de allerlaatste keer) en The Dawn Brothers (hopelijk schuift DeWolff nog even aan) en misschien wel één van de beste blueszangers van dit moment Sean Webster met zijn rauwe blues stem. Waar ook de blues-rock vlammen van afspatten zijn deze dames Jax Hollow, en AJ Plug.

Men kan wel weer spreken van een hoog Ribs & Blues gehalte.  Sjapoo voor al die mensen van de Ribs & Blues die het toch elk jaar weer fiksen om een groot festival neer te zetten voor een mooi prijsje.

 

Website Fotosbluesrock

bluesrock logo banner

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden