Voormalig wegrestaurant Zwolseweg over twee weken weer open, maar als wat?

Dat wegrestaurant tussen Heino en Zwolle is wel een boek waard, zoveel is daar al mee gebeurd. Over twee weken wordt een nieuw hoofdstuk geschreven. Er komt weer iets. Met oosterse look and feel. Maar wat?

Interessant? Deel het artikel

wegrestaurant heino

Het pand aan de Zwolseweg 79A tussen Heino en de Ganzenpan heeft een historie om u tegen te zeggen. Het begon ooit als een wegrestaurant, voor vooral truckers. Er zat ook ooit iets hotel-achtigs in, waarvan de eigenaar zo abrupt verdween dat hij de drankvoorraad in de kelders achter had gelaten, een kennisfeitje dat snel de ronde deed onder jongeren. Via een kapot raam aan de achterzijde kon je er zo bij.

Het pand is ooit afgebrand geweest. Morrenhof heeft er tijdelijk autohandel bedreven vanaf de parkeerplaats. Van Klinken verkocht er Tiroler schnitzels, all you can eat. Peter Pan verkocht er pannenkoeken.

We hebben er eens aan de deur gestaan om te constateren dat er een casino in onder gebracht was, maar twee gevechtshonden adviseerden ons niet verder te komen. De Belgische man aan de deur met brillenglazen zo dik, dat hadden we nog nooit gezien, nodigde ook niet echt uit tot een goed gesprek.

Bij De Buurvrouw had er een train- en werkcentrum van gemaakt. Met vergaderzalen en horeca. Een paar maanden duurde dat. Toen was de tent failliet.

Maar dat is altijd nog langer dan het plan dat Bennie Nijboer uit Wijthmen er mee had. Hij richtte het pand in voor horeca en zette het te huur. Met die inrichting is het pand helemaal nooit in gebruik geweest! We lezen op de site van VV Wijthmen dat de tafels en stoeltjes daar nu in de kantine staan. Bennie heeft zelf geholpen me de verhuizing. En tussen neus en lippen door wordt in dat verhaal ook verteld dat er weer een nieuwe huurder is.

Een nieuwe huurder. We zijn er eens langs gereden. Er staat een container op de parkeerplaats, vol met gipswandjes en tussenmuurtjes van de vorige verbouwing van 2021. Schilders maken er, naar eigen zeggen, een oosters sfeertje van. Er zijn wel geruchten: een zaal voor Turkse bruiloften. Maar de schilder die de laatste hand aan de werkzaamheden legt, wilde dat noch bevestigen, noch ontkennen. “Niet alleen voor Turkse mensen” wordt ons op het hart gedrukt, maar verder moeten we het maar aan de nieuwe huurder vragen.

We hebben als telefoonnummer achtergelaten dus zullen binnenkort wel meer informatie krijgen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *