Voormalig wegrestaurant Heino geopend als White Garden

Het voormalig wegrestaurant aan de Zwolseweg tussen Heino en Wijthmen is geopend met de klinkende naam White Garden. Vandaag is er een eerste party. Een klein feestje, zeggen de huidige huurders. Het is een feest voor zo’n honderd mensen.

Interessant? Deel het artikel

wegrestaurant heino

‘White Garden, weddings and parties’ staat op de gevel van het pand. Op 1 januari zou de officiële opening zijn, maar de verbouw ging sneller dan verwacht. Er is ruim een jaar verbouwd aan het pand. Eerst om hem gemeubileerd en al in de huur te zetten. Later is dat er allemaal weer uitgesloopt om plaats te maken voor een zaal met diverse mogelijkheden voor best grote feesten. “We zijn zeker geen feestzaal voor alleen maar Turkse bruiloften,” zegt initiatiefnemer Mert Aslan. “We richten ons ook op de Nederlandse markt.”

Mert is de onderneming samen met zijn ouders begonnen. Zijn moeder organiseerde al wel bruiloften en partijen in zaal Spikker in Lettele, maar die zaal gaat tegen de vlakte. Samen met eigenaar Alfons Spikker is toen naar een alternatief gekeken. Spikker: “We kwamen toen bij Ben Nijboer terecht, de eigenaar van het pand aan de Zwolseweg in Heino. Daar hebben we een tienjarig contract mee getekend.” Spikker gaat nu in Lettele verder als kleiner dorpscafé. Hans Westenenk gaat het zalencomplex slopen en wil er een aantal woningen voor terug zetten.

De feesten in zaal Spikker kunnen nu doorgaan aan de voet van de Ganzenpan. Zoals de familie Aslan het zegt: “Welkom bij White Garden, het nieuwste zalencentrum van de familie Aslan. Deze betoverende locatie omarmt de schoonheid van lichte kleuren en bloemen, perfect passend bij de weelderige natuur om ons heen. Met een moderne, luxueuze inrichting biedt White Garden een sfeervolle setting voor allerlei vieringen en vergaderingen. We zijn gedreven door gastvrijheid, verwelkomt iedereen in dit bloeiende paradijs, waar elk evenement tot leven komt te midden van een prachtige witte tuin.”

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden