Voormalig NOS-verslaggever Pauline Broekema in Bibliotheek Ommen

Interessant? Deel het artikel

pauline broekema
Foto: Koos Kamphuis

Op donderdag 9 september is schrijver en voormalig NOS-verslaggever Pauline Broekema te gast bij de Bibliotheek Salland in Ommen. In de theaterzaal van De Carrousel verzorgt zij een boeiende avond. Pauline vertelt over haar werk als verslaggever, over schrijven, over taal en de betekenis die woorden kunnen hebben.

‘Vertellen, dat doe ik graag. Over schrijven bijvoorbeeld, hoe lastig dat soms is. Het schaven aan woorden. Over het belang van taal. Dat zware woorden niet nodig zijn. Helder taalgebruik, daar gaat het om.’ Broekema gaat ook in op de waarde van dialect en streektaal. Opgegroeid in Groningen weet zij hoe verrijkend het is om te kunnen denken, spreken en schrijven in de taal van je geboortegrond.

Voorbeelden te over tijdens deze bijzondere lezing. Van een bijzondere dichter tot een verhaal over tandenpoetsen; woorden, muziek – Pauline Broekema is breed georiënteerd; ze noemt zichzelf een journalistieke alleseter met een bijzondere belangstelling voor geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen, kunst, cultuur en volksgezondheid.

Deze avond wordt aangeboden door Ccoba en Bibliotheek Salland. Toegang is gratis, aanvang is om 20.00 uur, reserveren is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeksalland.nl. Pauline Broekema geeft op 30 september ook een lezing in de bibliotheek in Raalte, ditmaal over familieonderzoek.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.