Vogelzaad voor vogels op het schoolplein

Interessant? Deel het artikel

vogelzaad

Als het een beetje meezit gaan de scholen gauw weer open. Hoe mooi zou het zijn dan gelijk ook maar zoveel vogels opo het schoolplein te hebben? Natuur en Milieu Overijssel helpt je een handje.

Door Natuur en Milieu Overijssel

Wil jij de vogels ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich opgeven voor de vogelzaadactie van Natuur en Milieu Overijssel. Zij ontvangen vogelzaad met daarbij een leuke lesbrief om de vogels rondom de school beter te leren kennen! Aanmelden kan tot 8 februari via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Onze bebouwde kom wordt steeds dichter bebouwd. Daardoor is het voor vogels steeds lastiger om voedsel te vinden. Ook zijn fijne schuilplekken en nestgelegenheden steeds schaarser. Ontdek met de leerlingen hoe vogelvriendelijk jullie schoolplein is en leer de vogels rondom jullie school kennen. Nog niet zoveel vogels op het schoolplein? Wie weet dat het bijgeleverde vogelzaad daar verandering in brengt! Of ga met de bijgeleverde lesbrief zelf aan de slag om vogelvoer te maken voor de vogels.

Vogelzaadactie voor basisscholen en BSO’s
Hoe leuk is het als er straks allemaal vogels op jullie schoolplein rondvliegen? Dat kan door met je klas mee te doen aan de vogelzaadactie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt een zakje vogelzaad waarmee je de vogels in de omgeving van de school kunt voeren. Naast het vogelzaad krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan vogels.

Aanmelden
Scholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich tot maandag 8 februari opgeven voor deze actie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Daniëtte Kisjes via bovenstaand e-mailadres of 038-4250960.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.