Voedselbossen leveren wezenlijke bijdrage en je hebt er geen gif voor nodig

Boeren uit Lemelerveld maken voedselbossen belachelijk in de week dat blijkt dat ze gif in hun lijf hebben zitten vanwege hun boerenpraktijken. En nu blijkt ook nog: het boerenbedrijf heeft Roundup helemaal niet nodig.

Interessant? Deel het artikel

vlag groeten uit salland

De WUR heeft onderzocht dat een boer bijna 200 verschillende landbouwgiffen in zijn lijf heeft zitten. Robin Braamhaar uit Holten heeft dat bij zichzelf gecontroleerd en het klopt…

Intussen halen boeren uit Lemelerveld die voedselbossen belachelijk maken de krant. Ze hangen zakken chips in bomen, chips van aardappelen die ze zelf lustig met pesticiden bespuiten en waarvan ze dat gif in hun lichaam krijgen…

WUR heeft ook onderzocht dat voedselbossen een wezenlijke bijdrage  leveren aan de voedselproductie én aan de biodiversiteit.
Maar het wordt nog mooier: WUR onderzocht ook dat de voedselproductie niet in gevaar komt als boeren geen roundup meer gebruiken.

Boeren kunnen zichzelf dus beschermen door geen gif meer te gebruiken, ze kunnen er de biodiversiteit ook mee redden, de voedselproductie en ons eten komt dan helemaal niet gevaar.

Dat is precies de te bewandelen weg zoals die bedoeld is in From Farm to Fork en zoals die Europees aangenomen is en door Nederland geaccepteerd. Het is ook de weg die de stikstofuitstoot naar beneden brengt, zodat we weer huizen kunnen bouwen.

Tegenstanders van dat beleid zijn de multinationals die in de quote top 500 terecht komen wegens gigantische winsten aan de traditionele landbouw, zoals veevoerleveranciers, stalinrichters, farmaceutische bedrijven, slachterijen, voedselproducenten en supermarkten. Voor die partijen heeft ReMarkAble uit Deventer BBB opgericht.

Woensdag kon je stemmen. Vandaag weer: tegen roundup. Met deze petitie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.