Vleesvervangers niet meer duurder dan vlees

Vleesvervangers, raar woord. Omdenkend moet je bij een diner voortaan vragen of er ook nog mensen zijn die vlees moeten. 'Vleesvervangers' zijn niks duurder meer.

Interessant? Deel het artikel

px here vegan burger

Er is door de bank genomen geen prijsverschil meer tussen een stukje vlees en zijn plantaardige tegenhanger. ProVeg heet dat laten onderzoeken.

Proveg is van Pablo Moleman en hij maakte een podcast over dat onderzoek. Klik hier om de podcast te luisteren.

Ruim de helft van de dierlijke producten heeft een plantaardige tegenhanger die ongeveer even duur is, of zelfs goedkoper. Sojamelk, margarine, plantaardige kaasplakken, burgers en schnitzels zijn goedkoper. De meest gangbare vleesvervangers zijn even duur.

De onderzoekers vergeleken in zes supermarkten (AH, Jumbo, Lidl, Aldi, Plus en Dirk) de dierlijke en plantaardige versies van 32 verschillende productsoorten.

Overigens is gewoon vegetarisch koken het allergoedkoopst. Bonen, noten en rijst en je hebt het vlees al vervangen! Hoeft alleen maar meer groente bij, lekker veel groente.

Klik hier om meer te lezen over de onderzoeksresultaten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.