Vlinderfotograaf hartstikke blij met ‘sinusbeheer’ in Salland

Sinusbeheer is een soort van golvend maaien, waarbij je vooral stukken gras níet maait. In Salland wordt het steeds vaker toegepast.

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 2022-06-15 om 11.34.51

“Mooi artikel!” schrijft de Sallandse Vlinderfotograaf naar aanleiding van een artikel over het veranderende maaibeleid in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. “En ere die ere toekomst: dat nieuwe beleid van de gemeentes ziet er hartstikke goed uit.”

Hier lees je het artikel waar de vlinderfotograaf het over heeft. “Naast het jarenlange pleiten van Salland Zoemt, GroenLinks en andere organisaties, heb ik afgelopen voorjaar een vlinderlezing gehouden op de gemeentewerf in Raalte en stond ik dit voorjaar op een expositie in het Holstohus in Olst. In Raalte legde ik aan betrokken ambtenaren en Regisseurs Groen en Spelen uit hoe belangrijk anders maaien is voor de natuur. Ik heb geadviseerd om de begroeiing rondom de boom te laten staan en verteld over de rampzalige gevolgen van het gebruik van Xentari tegen de eikenprocessierups. Op verschillende locaties, waaronder meerdere vlindertrajecten die ik monitor, is dit jaar sinusbeheer toegepast. Echt fantastisch! En de eerste effecten (insecten waarnemingen, maar ook zoogdieren) zijn duidelijk zichtbaar.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.