Vissen spotten

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper wil graag een onderwatercamera af laten zinken in de mooiste rivier van Nederland, onze IJssel.

Interessant? Deel het artikel

de visdeurbel 2

Wat een land. Het is 29 juni 2023 . De visdeurbel https://visdeurbel.nl/ die vanaf 2021 werd gelanceerd, is nog slechts 1 dag te zien.

Ik heb regelmatig even live gekeken naar deze onderwaterwereld in het centrum van Utrecht. Dit jaar heeft men een stuk Domtoren aan een touw naar beneden laten zakken voor een spannender beeld.

De vissen moeten soms lang wachten bij de Weerdsluis. De deuren gaan in het voorjaar niet vaak open, daarom hangt er een camera onder water. Je kunt op de bel drukken als je vissen in beeld ziet. Belletje trekken old school onderwater met de livestream.

 

visdeurbel

De sluiswachter krijgt vervolgens een seintje en zal als er veel vissen zijn, de sluis openen. Het is een tikkeltje eng om zo te turen naar het onderwaterbeeld. Wat als er ineens een mens tevoorschijn komt ? Of een zak waarin iets ergs zit. Het is nooit gebeurd hoor, ik zag alleen maar baarsen met hun sierlijke oranje vinnen of van die mooie zilveren alvers voorbij zwemmen. De snoek komt meestal ’s avonds.. wat een gevaarte en een kop zie je dan voorbij schuiven. Als het schemert verschijnen met een beetje geduld, de krabachtigen…

Het is de kunst om op het juiste moment op de bel te drukken dan krijg je een leuke vissenfoto. Die kan je insturen en bij plaatsing bekijken op de site.
In het eerste jaar werd massaal op de bel gedrukt en het aantal kijkers nam per jaar toe. Sommigen kijkers worden er helemaal zen van schrijven ze op twitter. Mooi toch. “Vissenzen”.
Vanavond kijken 417 mensen. Heb jij al eens gekeken? Bij het verschijnen van deze column is de visdeurbel offline, dus moet je even wachten tot het nieuwe voorjaar. Op 1 maart 2024 gaat de camera weer aan. Zo hoef je niet achter het net te vissen.

Idee

Een onderwatercamera af laten zinken in de mooiste rivier van Nederland, onze IJssel. Wie pakt dit op zodat wij Sallanders samen kunnen kijken naar….

 Ja naar wat eigenlijk?

 

Website Proper Art

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Joke Proper: Mama’s bloementuin

Lees verder »

Joke Proper: Hakseldag

Lees verder »

Joke Proper: Guilty pleasures

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *