Vier routes van DwarsDoorSalland onderdeel van IJsselbiënnale

DwarsDoorSalland is met vier routes goed vertegenwoordigd op de IJsselbiënnale. De tweejaarlijkse kunstexpositie in de IJsselvallei is eigenlijk ontworpen voor fietsers. Maar langs routes van DwarsDoorSalland in de buurt van de IJssel zijn zoveel kunstwerken te zien, dat de organisatie besloten heeft deze routes ook op te nemen in hun programma.

Interessant? Deel het artikel

fortmond uiterwaard ijssel
Uiterwaarden bij Fortmond. Foto: Sjaak Bruggeman

Daar is DwarsDoorSalland natuurlijk best trots op. De stichting hoopt dat de wandelingen, en dus de prachtige Sallandse natuur, nog beter ontsloten wordt. Op de site van de IJsselbiënnale vind je de routes, met daarbij ook de kunstwerken die je onderweg tegenkomt. Maar we lichten ze natuurlijk hier ook even graag uit:

Vanaf Wilp langs de IJssel

Route van elf kilometer met kunstwerken van Vladimir Turner en met een uitstap via het pontje naar een kunstwerk van Wim de Haan: https://dwarsdoorsalland.nl/wandeling/wilp-ijssel/

Deventer-Steenenkamer-De Worp:

Route van elf kilometer met kunstwerken van Em’kal Eyongakpa, Rob Voerman en Niels Albers: https://dwarsdoorsalland.nl/wandeling/deventer-steenenkamer-de-worp/

Route over Fortmond

Route van elf kilometer met kunstwerken van Gijs van Vaerenbergh en uit ons activiteitenprogramma expositie in Den Nul: https://dwarsdoorsalland.nl/wandeling/fortmond/

Rondje IJssel tussen Wijhe en Veessen

Route van tien kilometer met kunstwerken van Gijs van Vaerenbergh. Als je even Wijhe inloopt is er tot 1 september de expositie “grondtonen’ door de Historische vereniging Wijhe: https://dwarsdoorsalland.nl/wandeling/rondje-ijssel/

Kunstwerken

De exacte locaties van deze kunstwerken staan op de routekaarten die bijgestoken zitten in de Biënnalereisgids. In deze gids vind je ook de verhalen over deze kunstwerken, de kunstenaars én verhalen over het landschap van de IJsselvallei. Die gids kun je hier kopen, of bij één van de start- of verkooppunten langs de route. Voor interessante activiteiten langs de wandelroute kun je een kijkje nemen op de activiteitenagenda van de Biënnale.

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.