Vier raadsleden GB Raalte beginnen eigen partij die zich verbindt met BBB

Vier van de zeven raadsleden van GemeenteBelangen zijn uit de fractie gestapt en hebben een nieuwe lokale partij opgericht: Lokaal Belang. Voor bovengemeentelijke taken gaan ze zich aan BBB verbinden.

Interessant? Deel het artikel

lokaal belang

GB Raalte was bij de afgelopen verkiezingen de grootste partij van de gemeente. Het was BurgerBelang dat de macht naar zich toetrok en samen met VVD en CDA een coalitie vormde. Dat gebeurde omdat in de achterkamertjes gezegd werd dat GB het wellicht eens over links wilde proberen. CDA en VVD telden daarom snel hun knopen.

Nu blijkt dat GB toch niet zo’n linkse partij is. Zo’n twee maanden geleden broedde het al in de partij. Een aantal leden wilde de verbinding maken met BBB. Met name het bestuur van de partij wist toen de kikkers nog in de pan te houden. Maar fractievoorzitter Jan Schokker en de andere raadsleden Monique Fidom, Johan Seekles en Mark Kampman hebben zich uiteindelijk toch niet bij dat standpunt neer kunnen leggen. Met z’n vieren zijn ze Lokaal Belang begonnen en gaan voor met name bovengemeentelijke zaken een verbinding aan met de BBB.

In een brief zeggen ze: Er zijn veel vraagstukken die niet bij de gemeentegrens ophouden. Beleid hierover wordt vaak op provinciaal of landelijk niveau gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn woningbouw, landbouw en natuurbeleid, waterbeheer, de N35 en de mogelijke plaatsing van windmolens en aanleg van zonneparken. Wat er op dit gebied leeft en speelt onder de inwoners, wil Lokaal Belang verder brengen richting provincie en de landelijke overheid. Het doel is om daar invloed uit te oefenen en de belangen en mening van de inwoners van Raalte op de provinciale en landelijke kaart te zetten. Lokaal Belang is daarom op dit moment in overleg met de BoerBurgerBeweging om een bondgenootschap aan te gaan.”

Raalte heeft dus nu drie partijen die allemaal zeggen op te komen voor de burger, waarbij GB ineens de kleinste van de drie is.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.