Verwarmen met infrarood: voor- en nadelen

Interessant? Deel het artikel

infrarood paneel

Infraroodpanelen zijn panelen die infrarood afgeven en daarmee warmte veroorzaken. Een paneel is goedkoop in aanschaf, want je hoeft er geen heel systeem voor aan te leggen. Maar toch wordt meestal geadviseerd er niet je hoofdverwarming van te maken, ook omdat je dan alsnog een ander systeem nodig hebt voor je warme water.

Infrarood heeft maximaal drie meter effect en straalt zo’n dertig graden breder uit dan het paneel groot is. Daarmee zijn de panelen perfect voor bijvoorbeeld een zolderkamertje of een werkplek die je niet permanent bezet. Let wel: Infrarood is de warmte zelf. Zet je het paneel uit, dan is de warmte ook gelijk weg. Het is daarom ook bij infrarood zo, dat je beter maar wel goed kunt isoleren.

Dus infrarood laat zich goedkoop aanschaffen, je kunt het makkelijk installeren en het is onderhoudsarm, maar je doet er verstandig aan infrarood altijd in een en-en-oplossing te gebruiken. En eerst isoleren, en er een ander systeem naast gebruiken.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *