Vernieuwde propositie van Azerty: naast leveren van hardware nu ook ICT-dienstverlening

Azerty groeit door naar totaalaanbieder op ICT-vlak. Naast hardware aan particulieren en bedrijven, levert het Raalter bedrijf nu ook ICT-diensten

Aangeboden door Azerty

Interessant? Deel het artikel

jeroen ter wierik azerty 221124

Azerty ontwikkelt verder en breidt uit. Het Raalter bedrijf staat al jaren aan de top van Nederland als aanbieder van ICT-hardware.

Toen Jeroen te Wierik en zijn compagnon Richard Klink twintig jaar geleden Azerty begonnen als webshop voor particulieren, beseften ze drommels goed dat alles moest kloppen als je in die wereld wil uitgroeien tot één van de topaanbieders van ICT-hardware. Dat is Azerty gelukt, door op de ondernemersdriehoek van prijs, service en kwaliteit overal bovenaan te staan en er bij kwaliteit een schepje bovenop te doen.

Te Wierik geeft een voorbeeld: “Als een verkochte computer het niet doet, vervangen webwinkels hem gewoon. Bij ons kijkt de servicedienst eerst altijd even wat er aan de hand is. Heel vaak is het probleem dan opgelost. De klant kan hier aan de balie vaak gewoon meekijken, zodat hij er zelf ook iets van opsteekt.”

De servicebalie van Azerty
De servicebalie

Persoonlijke advies, nuchterheid en ‘kom je afspraken na’, bleek ook de beste strategie toen Azerty veertien jaar geleden zich ook op de zakelijke markt (B2B) begaf. “We hebben daar nu een zeer groot klantenbestand. Ook omdat we niet vastzitten aan één merk, maar gewoon steeds mee kunnen denken in de beste hardware.”

Parkeerplaats Azerty
Sallandse nuchterheid straalt je op de parkeerplaats van Azerty al tegemoet. Overigens is op de nieuwe lokatie een deel van het oude pand van Veenhuis zowel binnen als buiten intact gebleven.

Azerty als organisatie vond het twee jaar geleden zakelijk gezien een goed moment door te ontwikkelen naar dienstverlening ten behoeve van ICT. Azerty verkoopt nu niet alleen hardware, maar ondersteunt bedrijven ook in de beste manier om daar mee te werken.

De vernieuwde propositie: dienstverlening

Precies die kracht, niet vastzitten aan één merk of leverancier, gaat Azerty nu ook inzetten als dienstverlener. “Wij begrijpen de vraag van de zakelijke klant als geen ander en hebben daarom de mogelijkheid met de beste oplossing te komen. Wij zijn een onafhankelijke partij, kunnen daarom met iedere andere partij in Nederland samenwerken, zolang dat maar de beste oplossing is voor de klant. Stel dat een bedrijf zelf heel veel kennis in huis heeft, dan zoeken we er een andere partner bij dan wanneer een klant het liefst alles uit handen geeft.”

“Als totaal aanbieder op ICT-vlak hebben we ons portfolio uitgebreid met Cloud-diensten, Microsoft 365 werkplekken (op locatie of uit de Cloud), VoIP telefonie, beheer op locatie en vooral niet te vergeten Life cycle management. Binnen ons Life Cycle Management concept, kunnen wij het beheer van de ICT-devices uit handen nemen. Dit uiteraard in nauw overleg met de ICT-afdeling van onze klant. We zorgen niet alleen voor diensten, maar ook voor tijdige vervanging van devices, vernietigen van data of oude ICT-apparatuur en levering op iedere gewenste locatie.”

“Bedrijven willen graag doen waar ze goed in zijn: dat is hun core business. Wij zijn goed in ICT en nemen dat in zijn geheel voor onze rekening. Onze klant houdt dan slechts één ICT-aanspreekpunt over en heeft ook nog eens de garantie van de beste oplossingen voor zijn vraag. Stel dat je als bedrijf veel belang hebt bij de analyse van data. Dan moet je wel eerst die data op tafel hebben. Dat kost veel kennis en tijd. Dat kunnen wij voor een bedrijf doen. Zodat de ondernemer zich alleen maar hoeft te focussen op de analyse.
Omdat wij onze deskundigheid aanbieden, merken we ook dat bedrijven bijvoorbeeld Cloud-diensten gebruiken, wat ze zonder deskundige hulp zou afschrikken. Het is in deze wereld ook zeker zo dat je eerst moet weten wat er allemaal kan, daar helpen we bedrijven al in meedenken op het moment dat ze hardware aanschaffen. Met onze nieuwe dienstverlening zijn continuïteit en kwaliteit dus gewaarborgd. De beste hardware, de beste diensten, slechts één ICT-aanspreekpunt.”

Het bedrijf is ook voor personeel sfeervol aangekleed

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Aangeboden door Azerty

Azerty

Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Vernieuwde propositie van Azerty: naast leveren van hardware nu ook ICT-dienstverlening”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *