Vandaag Open Dag Infocentrum IJssel Den Nul (Olst- Wijhe)

De partners van het Infocentrum IJssel den Nul: JP van den Bent stichting, Staatsbosbeheer, historische vereniging ’t Olster Erfgoed en Brasserie Op Duur nodigen u van harte uit voor de Open Dag op zaterdag 13 april. Kom genieten van een gezellige dag in Schotse sferen!

Interessant? Deel het artikel

infocentrum ijssel 240412 pand bloemen bloei

Om 11.00 uur is de opening door oud-burgemeester Ton Strien. Bij zijn afscheid mocht hij van Staatsbosbeheer een boom in ontvangst nemen. Deze notenboom plant hij op de open dag in de boomgaard van het Infocentrum.

De hele dag zijn er activiteiten voor jong (en oud)

  • Kinderen kunnen Schotse Hooglanders knutselen en stokken versieren met natuurlijke materialen.
  • Natuurlijk zijn er Highland games: touwtrekken, boomstamlopen en spijker timmeren.
  • Verder kunnen er vogelhuisjes worden gemaakt en versierd met de boswachter.

Sfeer

Doedelzakspeler Peter ten Dijke zal deze dag regelmatig een kort optreden verzorgen. Ook de Koninklijke muziekvereniging Apollo uit Olst zorgt voor muziek. De fanfare zal twee maal optreden met Schotse muziek. Om 12.30 uur en om 13.30 uur.

Historie Olst

Het archief van ’t Olster Erfgoed is opengesteld en de vrijwilligers helpen graag met het struinen in de geschiedenis van Olst. Er worden oude films over Olst vertoond en u kunt meer te weten komen over uw afkomst.

JP van den Bent Stichting

De JP van den Bent stichting is aanwezig met onder andere een kraam met allerlei creatieve voorwerpen zoals naambordjes, vogelhuisjes en deurkransen. Dus voor u de kans om voor een klein prijsje iets van het voorjaar in huis te halen!

Infocentrum

In het Infocentrum is op de begane grond de expositie van fotograaf Sander Korvemaker van Schotse Hooglanders te zien. Ook de expositie SKYE HIGH, foto’s gemaakt van Schotse eiland Skye door de Zwolse fotografen Marc-Jan Heilhof en Gert Klos.

Op Duur

Bij Op Duur kunt u op het terras genieten van een glas Whisky met daarbij een kleine Schotse lekkernij. Maar natuurlijk staan op de kaart van Op Duur ook andere delicatessen. Daarnaast geven enkele lokale bedrijven en organisaties acte de présence. Zij sluiten uitstekend aan bij het thema Schotland, de natuur en/of “the good life”.

Entree

De toegang is gratis. En u kunt terecht tot 16 uur.

Tot ziens op 13 april bij het Infocentrum, Rijksstraatweg 109 Den Nul!

 

Website Infocentrum Den Nul

infocentrum ijssel

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.