Vandaag beginnen we voor dit jaar aan de reserves van de aarde

Interessant? Deel het artikel

'@px here wereld overschot overshoot

Vandaag heeft de wereld voor dit jaar precies zoveel verbruikt als de aarde ons teruggeeft in een jaar. Ná deze Earth Overshoot Day, leven we dus op reserve en nemen we meer dan de aarde ons geeft. Ieder jaar valt Earth Overshoot Day vroeger. Het laat zich raden dat dat op den duur dood loopt.

In 1970 werd voor het eerst alarm geslagen. Toen waren we drie dagen voor het eind van het jaar op het punt dat we meer namen dan de aarde kon geven. Die drie dagen zijn in dertig jaar 132 dagen geworden. Het gaat om een gemiddelde van de hele wereld. In Nederland zijn we al sinds eind april in het overschot aan het werken. Dat je na een kwart jaar al aan je reserves begint… We lopen gelijk met Rusland. Veel landen in Zuid Amerika en Afrika gaan pas ergens in november of december over de schreef. Indonesië pas half december. Er is geen land dat overhoudt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.