Van ziekte naar briefwisseling

Een ongeneeslijke ziekte leverde een mooie briefwisseling op tussen mij en mijn bonus-oma. Eentje die nog altijd gaande is.

Interessant? Deel het artikel

IMG_20230616_194707928

Hoe het begon

Sinds een aantal jaren onderhoud ik een briefwisseling met mijn bonus-oma. Het begon allemaal toen mijn tante, haar dochter, ongeneeslijk ziek werd. Wat je dan op een kaart kunt schrijven, vind ik nog steeds lastig. Want wat zeg je als “van harte beterschap” niet meer van toepassing is? Omdat ik wist dat de moeder van mijn tante nog leefde, besloot ik om haar ook af en toe een kaart te sturen. Meestal stond er niet veel meer op dan sterkte, of een kort gedichtje. Na verloop van tijd kreeg ik het adres van deze mevrouw, zodat ik de kaart voortaan rechtstreeks naar haar kon sturen. Erg handig, aangezien ik toen pas ontdekte dat ze zo’n 130km bij mijn oom en tante vandaan woont.

Een handgeschreven brief

Toen mijn tante inmiddels was overleden, en Kerst naderde, stuurde ik de moeder van mijn tante een Kerstkaart. Gewoon simpel, zonder al te veel tekst. Daarop kreeg ik een lange, handgeschreven brief terug van haar. Ik vond dat zo leuk, dat ik deze brief met een andere brief heb beantwoord. En zo is het begonnen.

Inmiddels zijn we heel wat brieven verder. Mijn bonus-oma kan helaas niet meer terug schrijven en ook lezen gaat jammer genoeg bijna niet meer. Gelukkig worden haar brieven nu voorgelezen door mijn oom en zijn vriendin. Via hen blijf ik ook op de hoogte van hoe het met oma gaat. Ik blijf natuurlijk gewoon doorgaan met brieven schrijven, op mooi briefpapier. Soms is het echter wel lastig om te bedenken wat ik zal schrijven, ik krijg immers geen brief meer terug. Ik weet wel dat mijn brieven gewaardeerd worden en dat is toch het belangrijkste.

Wil jij ook een briefwisseling starten met iemand op leeftijd? Er zijn landelijke initiatieven, zoals Postmaatje. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon binnenlopen bij bijvoorbeeld het Averbergen of het Weijtendael en vragen of je daar een maatje voor een bewoner kunt worden. Want persoonlijk contact is uiteraard nóg leuker dan briefcontact.

 

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *