Van vogelfotografie bij de Noaberhaptrap

Interessant? Deel het artikel

noaberhaptrap

Hoe je door vogelfotografie bij de Noaberhaptrap belandt, hoogste tijd om daar eens een stukje aan te wijden.

Door Ria Olde Rechterschot

Terwijl ik er al tig keer langs was gereden had ik het stalletje van de Jonghe Leeuw wel gezien maar mijn ogen waren gericht op vogels.

Tot op een dag ik weer vogeltjes stond te fotograferen, ditmaal vogeltjes die zich tegoed deden aan de zaden van de inmiddels uitgebloeide akkerranden en mijn oog viel op een banner die meldde dat door te kopen bij het stalletje ik bijdroeg aan het in stand houden van die mooie akkerranden. Daar en op dat moment is achteraf de start geweest van mijn betrokkenheid bij de noaberhaptrap en heb ik de eerste treden gezet op het pad van lokaal kopen. Nu haal ik met regelmaat mijn aardappels en mijn eieren bij het stalletje als ik weer op pad ben om te fotograferen.

Het stalletje
Akkerbouwbedrijf “De Jonghe Leeuw” is sinds 2015 gevestigd aan de Bremmelerstraat. In 1938 is de Friese stelpboerderij gebouwd in het overstromingsgebied van de IJssel, in de Lierder- en Molenbroekerpolder, het opvalland grote dak is al vanuit de verre omgeving goed te zien.

Op de rivierkleigrond van de Lierder en Molenbroekerpolder wordt er op duurzame en natuurinclusieve wijze aardappelen, uien, suikerbieten en tarwe geteeld. In het verkoopstalletje aan huis worden standaard overheerlijke, diverse soorten, aardappelen en uien verkocht en tevens eieren. Daarnaast is het afwachten wat de pot schaft, en dit keer waren dat winterpeen en koolraap.

Bij de Jonghe Leeuw is ook een rustpunt waar je zomers heerlijk kan zitten en kan genieten van het uitzicht en de bloeiende akkerranden met alle insecten die er in rondvliegen.

Zie jij ook wel eens stalletjes onderweg, stap dan eens uit of stap eens af en koop lokaal. Ook vinden we het fijn als je ons stalletjes tipt die we nog niet op de kaart hebben staan.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.